CAT -- CAST
manray
dansa contemporània

Preu funció: 18€

Durada: 60 min

Man Ray Taiat Dansa (Meritxell Barberá & Inma García) ->13 i 14 de juliol 20:30

Potser mai no podreu veure ballar Man Ray però, com a mínim, podreu assistir a l’homenatge coreogràfic que dues admiradores reten a aquest geni del segle xx i a la seva relació amb el món de la fotografia.

 

Man Ray va ser un creador multidisciplinari lligat al surrealisme i el dadaisme i interessat en camps tan diversos com el cinema, l’escultura i fins i tot la música i la dansa, disciplina que, segons diuen, practicava amb una gràcia i elegància especials. Va ser també un apassionat de la fotografia i, si André Breton declarava que “L’art serà convuls o no serà”, el clic de la càmera de Breton és una de les manifestacions més convulses del discurs surrealista. Ell va ser una digna apertura de “l’edat dels aparells”, el primer a intuir que, finalment, la fotografia acabaria convertida en un deliri destinat a esclavitzar els humans més que no pas a alliberar-los.

 

Aquesta peça, precisament, se centra en la relació fetitxista entre l’ull, o l’objectiu fotogràfic de Man Ray i el cos femení com a “objecte paradoxal”. És el fetitxisme, tan propi del surrealisme, d’imaginar la dona (com feia Dalí en la pintura o Breton en la literatura) com l’objecte resultant de la manipulació onírica dels referents més diversos.

Inconsciència, impulsivitat, apassionament i rebel·lia són alguns conceptes inseparables de la manera de treballar de Taiat Dansa, la unió del talent de les ballarines i coreògrafes Meritxell Barberá i Inma García. Titulades en Dansa Clàssica i Contemporània van fundar la seva pròpia companyia l’any 2003 a València i porten des d’aleshores presentant els seus treballs en teatres i festivals d’Espanya, França, Alemanya, Suïssa, el Regne Unit i els Estats Units.

Una coproducció del Grec 2017 Festival de Barcelona, l’Institut Valencià de Cultura, el Ballet de la Generalitat, Taiat Dansa i Sagunt a Escena 2017.

–> El 13 de juliol, col·loqui amb la companyia després de la funció.

FITXA ARTÍSTICA

Coreografia: Meritxell Barberá, Inma García en col·laboració amb els ballarins /Dramatúrgia: Roberto Fratini / Ballarins: Cristina Reolid, Cristian Arenas, Miguel Ángel Fernández, Víctor Fernández, Kilian García, Cristian González, Jon López, Joel Mesa, Martxel Rodríguez, Mauricio Pérez / Composició musical: Caldo (David Barberá) / Direcció i interpretació musical: Caldo / Moviment: Taiat Dansa / Vestuari: Estudio Savage / Direcció tècnica: Pablo Fernández / Disseny de la il·luminació: Ramón Jiménez / Disseny del so / Concepció sonora: Caldo / Disseny del vídeo: Sergi Palau / Management i producció: Diego López / Relacions internacionals: Marta Fernández 

Grec_LogoBarcelona_Horz_72dpi


Deixa la teva opinió