CAT -- CAST
La plaza El Conde de Torrefiel
Dansa contemporània

Preu funció: 22

Durada: 80 min

LA PLAZA El Conde de Torrefiel ->5 i 6 de juliol 20.30h

Una innovadora companyia que trenca les barreres entre el text, la coreografia i les arts plàstiques debuta al Grec Festival de Barcelona amb un muntatge que parla de l’espai i del temps a partir de la idea d’una gran plaça.

 

Pablo Gisbert i Tanya Beyeler van signar l’any 2010 l’espectacle La historia del rey vencido por el aburrimiento, la seva primera peça llarga, i van marcar, així, l’inici d’una companyia lliurada a la investigació de noves formes escèniques que s’escapaven de les tradicionals divisions per gèneres. Entre els seus últims espectacles, sempre brillants, poc convencionals, viscerals i amb un notable contingut filosòfic hi ha Guerrilla (2016) i, ara, La Plaza, un muntatge del qual vam veure una prèvia a l’última edició del festival Sâlmon<, al Mercat de les Flors (M.C.: Las historias naturales), però que, de fet, s’ha estrenat aquest mateix any al Kunstenfestivaldesarts de Brussel•les. Els espectadors d’aquest festival han vist ja un muntatge que se situa en una gran plaça plena de monuments i d’éssers humans, protagonistes d’uns quadres vivents que ens il•lustren sobre el present i el futur, i sobre una violència que no només forma part de la nostra vida quotidiana, sinó que, a més, és una força que porta movent l’Univers des dels primers moments de l’existència. L’escenari es converteix en mans d’El Conde de Torrefiel en una gran plaça on el futur se’ns mostra com un temps ignot i imprevisible que apareix davant dels ulls dels espectadors a partir d’un seguit de situacions inesperades. Una reflexió escènica sobre el futur, la immutabilitat del temps i sobre la violència com a base de l’existència.

 

Una coproducció del Grec 2018 Festival de Barcelona, el Kunstenfestivaldesarts (Brussel•les), El Conde de Torrefiel, Vooruit (Gant), Mousonturm (Frankfurt), Wiener Festwochen (Viena), Teatro Maria Matos & Alkantara Festival (Lisboa), Festival de Marseille (Marsella), Triennale dell’Arte (Milà), Festival d’Automne & Centre Pompidou (París), HAU (Berlín), Zurcher Theaterspektakel (Zuric), Black Box Theater (Oslo).
Amb el suport del Graner, Centre de creació.

Fitxa artística

Idea i creació: El Conde de Torrefiel en col•laboració amb els intèrprets
Direcció i dramatúrgia: Tanya Beyeler, Pablo Gisbert
Text: Pablo Gisbert
Disseny de la il•luminació: Ana Rovira
Escenografia: El Conde de Torrefiel, Blanca Añón
Vestuari: Blanca Añón i els intèrprets
Disseny del so: Adolfo García
Regidoria: Isaac Torres
Interpretació: Gloria March Chulvi, Albert Pérez Hidalgo, Mónica Almirall, Nicolás Carbajal, Amaranta Velarde, David Mallols
Producció executiva: Kunstenfestivaldesarts (Brussel•les)
Producció en gira: Caravan Productions (Brussel•les)

Grec_LogoBarcelona_Horz_72dpi


Deixa la teva opinió